TJUST BRC

Ikon - Du är här HEM Pil åt höger GRENAR & EVENT Pil åt höger SWIMRUN

SWIMRUN

Välkommen till Tjust Bike & Running Club och prova på den snabbt växande sporten swimrun. Vi anordnar gemensamma träningar en gång i veckan under juni, juli och augusti. Under passen finns det utrustning att låna för de som är nyfikna på att testa swimrun.

Vad är då swimrun?

Swimrun är en uthållighetsidrott som kombinerar simning och löpning. Tävlingarna genomförs vanligtvis utomhus i en naturlig miljö, som skog och vatten, där deltagarna springer över öar och simmar mellan dem. En swimrun-tävling består vanligtvis av flera sträckor där deltagarna växlar mellan simning och löpning, med många övergångar mellan de båda aktiviteterna under loppet.

Under tävlingar i swimrun bär deltagarna ofta en våtdräkt och simfötter för att kunna simma snabbare. Eftersom det inte finns några speciella regler för utrustningen blir deltagarna ofta tvungna att bära sin utrustning genom hela loppet. På så sätt blir tävlingarna mycket ansträngande och kräver både fysisk och mental styrka.

Swimrun-tävlingar arrangeras i olika längder och svårighetsgrader, från korta lopp på några timmar till extremt långa lopp som sträcker sig över flera dagar. Ett av de mest kända swimrun-loppen är ÖtillÖ, som går mellan öar utanför Stockholm och anses vara en av de tuffaste tävlingarna i sitt slag.

Copyright © Tjust Bike & Running Club 2024. Webbdesign av YES! Design. Kontakt webbansvarig: thomas@tjustbrc.se