TJUST BRC

Ikon - Du är här HEM Pil åt höger GRENAR & EVENT Pil åt höger CYKLING

CYKLING

Tjust BRC cyklister utomhus

Cykling - MTB

Cyklingen i klubbens regi som är inriktad på MTB och körs torsdagskvällar 17:30. Vi utgår från vår klubblokal på Baumansgatan och vi cyklar på stigar med olika svårighetsgrader samt lite grusvägar.

Vi startar i april och kör fram till november med ett uppehåll under juli månad, under senare delen av hösten kör vi med lampor på cykel och förslagsvis på hjälmen. Vårt syfte är att skapa intresse för MTB cykling men framför allt att ha roligt tillsammans och gemensamt hitta nya stigar samt givetvis lära av varandra för att klara olika svårigheter och utmaningar på våra turer.

Du behöver inte vara expert på MTB för vi hjälper varandra och löser de olika svårigheterna och spårvalen gemensamt. Bara du tycker det är roligt med MTB och gillar att ha sällskap ute i spåret är du välkommen att häng med oss på lite rolig mountainbikes cykling.

Ungdomsträning - MTB

Tjust BRC anordnar MTB-träning för ungdomar från ca 7-16 års ålder. Fokus ligger på XC och vi cyklar på stigar och grusvägar i huvudsak på Karstorps friluftsområde i Västervik. Vi utgår från klubblokalen på Baumansgatan.

Träning hålls mellan april och oktober, inklusive ett sommaruppehåll.

För att delta behövs en fungerande cykel avsedd för cykling i terräng, gärna MTB eller motsvarande med bredare däck och med flera växlar för att kunna ta sig an uppförsbackar och hinder. Hjälm är obligatoriskt. Även vattenflaska på ramen eller i smidig ryggsäck är obligatoriskt. Ett par handskar ger extra skydd för händerna vid ett eventuellt fall. God cykelvana är viktigt men i övrigt krävs inga andra förkunskaper. För ungdomar i 7-årsåldern vill vi att en förälder följer med på cykel. Vi erbjuder att prova på vid tre tillfällen, därefter vill vi att medlemsavgiften betalas. Vi har tillgång till några cyklar för att prova på. Meddela oss ledare innan för bokning av lånecykel. Beroende på antal ungdomar och deras ålder och färdigheter samt tillgång på ledare kan vi dela in dem i olika grupper. Varken klubben eller ledarna har några som helst krav på barnens prestation oavsett ambition.

För att kunna komma i kontakt med er föräldrar vid behov under träning ber vi er skriva ert telefonnummer på en bit tejp och fästa på styret eller hjälmen. Vi som är ledare är flera av oss själva cyklande föräldrar och vi kan inte bli för många. Det är mycket uppskattat när föräldrar kan rycka in och hjälpa till.

Vi som är ledare heter Peter, Mattias och Dennis.

Copyright © Tjust Bike & Running Club 2024. Webbdesign av YES! Design. Kontakt webbansvarig: thomas@tjustbrc.se